Skip to content

Szendrey Andrásnak, a Vasutazz Velünk alapítójának bemutatkozó sorai, e honlap elindulásakor, a következők voltak:

„Szendrey András néven anyakönyveztek; Kisbandi, Bandika, Andriska, András, Mérnök Úr, Pán Direktor… neveken szólítottak.

A legtöbben vasutas berkekben – Andrásnak, a nosztalgiásnak – ismernek, itthon és a nagyvilágban.

Eddigi életem három szakaszra osztom, melyek két-két közös eleme, hogy mindhárom szakasz éppen 21 évig tartott, és mindegyikre nagyon büszke vagyok.

magamrol1 Életem első harmadában Sárospatakon, polgári családban nevelkedtem, a család és barátok által nagy szeretetben. Kitűnő iskolákba jártam, így lettem villamos üzemmérnök.

 A vasúthoz kerültem, a Keleti pályaudvar mozdony szolgálatához. Számos kiváló munkatárssal dolgoztam együtt, és nagyon szép éveket töltöttem az igazi vasutasok hajtós és fegyelemre tanító, nagy családjában.

Közben találkoztam életem párjával Erikával, akivel két nagyon szép leányt neveltünk, majd bocsátottunk útjukra. Már megérkezett első unokám is,  Zsigmond – András.

 Az 1990-es évek elején a vasúti munka legszebb gyémántjába szerettem bele: a nosztalgiautazásba, az értékmentésbe. 21 évig vezettem a MÁV Nosztalgia Kft.-t sikereket és figyelemreméltó gazdasági eredményeket elérve, az utazóközönségnek pedig fantasztikus élményeket szerezve.

magamrol2Munkatársaimmal alapjaiból építettük fel a hazai és külföldi vasútvonalakat is átszelő, utazásokat szervező céget, a MÁV Nosztalgia Kft.-t, s hódítottuk meg vele a vasút szerelmeseit.

2000-ben megnyitottuk azt a csodahelyet, melyet ma a nagyközönség Magyar Vasúttörténeti Park néven ismer.

A cégalapítástól kezdve annak céljaiért élek és dolgozom. A munkám lett hobbim, és a hobbim lett a munkám, mely boldogsággal tölt el. Egyaránt hálás vagyok azoknak, akik segítették munkámat, és azoknak is, akik megtiszteltek azzal, hogy utasaink és  vendégeink voltak!

Ilyen mozgalmas életpálya, ilyen ingergazdag környezet és ennyi szép emlék után úgy hiszem, kell lennie folytatásnak is…

 Mi vár az általam megálmodott „Vasutazz Velünk”! programjain?

– szép, tiszta, pontos vonatok;

– izgalmas célpontok, jól szervezett programok;

– vendégvárás és vendéglátás szívvel-lélekkel;

így adunk és kapunk jóleső élményt egymásnak.”

Tájékoztatjuk a Kedves Utazóközönséget, hogy Szendrey András, a Vasutazz Velünk alapítója, 2018. novemberében elhunyt. A feledhetetlen utazások emléke velünk marad, a vasút iránti szeretetét megőrizzük.