Skip to content

 Halmai László vagyok, vasutas családból származom, ahol a távolságot, mint üveggolyót kaptuk meg az édesapám után járó arcképes igazolványunkkal. E szabadjeggyel jártuk be az országot, majd egész Európát. Édesapám földrajz, édesanyám történelem szeretete ötvöződött bennem egyedi tér idő dimenzióban látva a világot.

 E vasutas indíttatást követően pedig mi más lehettem volna, mint vasútépítőmérnök. 35 év építéskivitelezést követően három éve műszaki ellenőrként veszek részt vasúthálózatunk megújításában. Boldog házasságban élek, négy felnőtt gyermekem van, a lányom Anita, a három fiam pedig Bonifác, Szervác és Pongrác.

 2009 őszén kerültem MÁV Nosztalgia élményvonatozásával kapcsolatba, egy a Megrendelőnk részére az Ukk ? Boba vonal kivitelezésére szervezett nagy sikerű szemlevonat kapcsán. Korábban kivitelezőként a Nosztalgia folyamatosan biztosított számunkra mozdonyokat a munkavonatainkhoz, de az élményvonatozás az teljesen elvarázsolt. Ezt követően több közösen szervezett utunk közül is kiemelkedik a Selmecbányára 2012. június 8-án közlekedő műszaki zarándokvonat, ahol először tapasztaltuk, hogy egy jól megkomponált előkészítés után a látnivaló katartikus élménnyé válhat.

 A korábbi sikeres együttműködésünk alapján, 2015 nyarán Szendrey András meghívott, hogy alkossunk együtt az újonnan indított utazási irodájában a – Vasutazz Velünk – keretei között.Egy nagyon szép időszak kezdődött meg, hiszen András vezetésével kis csapatunk, Orsival, Esztivel, Danival, Domival, Balázzsal, Andrással és többi segítőnkkel sok sikeres projektet valósított meg.

 Az odaadó lelkes stáb, a szeretnivaló utasok, akik kórust szervezve énekelnek társaiknak, végig kínálnak egy vonatot az általuk biztosított aperitiffel, esetleg egy város egész főterét is beropják táncukkal, olyan közösséget jelentenek számomra, amit semmiképpen nem szeretnék magára hagyni. Meggyőződésem, hogy alapítónk sajnálatos kiválását követően is tovább kell vonatunkat közlekedtetni, méghozzá pontosan úgy, ahogy Ő is szerette volna.

 Nagyon hálás vagyok András családjának, feleségének Erikának, és lányainak Adriennek és Erikának, hogy támogattak és támogatnak a Vasutazz Velünk küldetésének továbbvitelében.

VASUTAZZ VELÜNK